Élőflórás élelmiszeripari anyagok formázásának, hőkezelésének és továbbításának automatizálása az ipar 4.0 követelményei szerint

A sütőiparban jelenleg általánosan alkalmazott gyártástechnológia nagymértékben támaszkodik az emberi munkaerőre, bizonyos pontokon a szakmai tudásra. Az egyre növekvő mennyiségi és minőségi piaci igények valamint a munkaerőhiány, szükségessé teszi a gyártási folyamatok minél nagyobb mértékű automatizálását. Olyan gyártósorok kialakítása a legoptimálisabb a fent vázolt helyzetben, amelyeknél az emberi munkára csupán ellenőrző-felügyelő jelleggel van szükség. A fejlesztendő technológia nemcsak a sütőiparban nagy jelentőségű, de mindazon közepes és nagy üzemméretű vállalkozások számára is, akik a jellemző fizikai tulajdonságokkal bíró alapanyagokból dolgoznak fel termékeket, elsősorban viszonylag magas kézi munka igénnyel. A gyártási folyamat automatizálásához szervesen kapcsolódnak az anyagtovábbítási rendszerek az előbbiek mellett az automatizált gyártás elengedhetetlen részei a robotok, amelyeknek a tészta formázásában, a kisült termék átválogatásában, és a gyűjtőcsomagolásba rakásnál van szerepük, ezek működését egészítik ki a különböző felismerő rendszerek.

2019.01.01. – Sajtóközlemény PDF letöltése
2020.05.25. - Projekt alapadatok PDF letöltése