AA
Micro fékpad

 
 Micro fékpad

A kis lökettérfogatú, alacsony teljesítményű belső égésű motorok fékezésére, bemutató gyakorlati mérések elvégzésére, illetve szerelés utáni végellenőrzésre használható oktatást támogató berendezés.

A berendezés egy mobil kivitelű, kerekeken gördíthető galvanizált felületű kármentő kerettel ellátott mérőasztalon áll. Az alkalmazott terhelő egység 3 fázisú aszinkron villanymotor, amely a belsőégésű motor beindítását is végzi.
A statikus munkapont beállítás vagy a teljes mérési ciklus vezérlése a - nagy féktermek működését is vezérlő ENERGOPOWER (Telj-4) mérőszoftver segítségével végezhető el.

A kapott eredmények exportálhatóak illetve későbbi kiértékeléshez, elemzéshez felhasználhatóak.
A berendezést az alábbi feladatokhoz ajánljuk:

Oktatási intézményekben elvégezhető szerelési gyakorlatok utáni ellenőrző mérések lefuttatása, teljesítmény, nyomaték görbe felvétele.

Az oktató eszköz műszaki tartalma:
  • Energotest CAN rendszerű teljesítménymérő elektronika
  • Bontható tengelykapcsoló
  • Biztonsági védőburkolat
  • Nyomatékszabályozás
  • Fordulatszámmérés
  • Motorindítás (önindító funkció)
  • Univerzális szerelőlap az 1 hengeres benzin üzemű motorok gyors le - és felszereléséhez ( Honda)

Túlméretezett, biztonságos kialakítás!

Műszaki adatok:
Tartósan átvihető teljesítmény:   2 kW
Maximális teljesítmény (1 perc): 4 kW
Teljesítménymérés pontossága: ±1 %
Maximális fordulatszám:   6000 / perc
Maximális nyomaték:              16 Nm

Motorfékterem az asztalon!
AJÁNLATKÉRÉS / QUOTATION REQUEST - AJÁNLATKÉRÉSHEZ KATTINTS IDE!
Energomotor
ENERGOMOTOR-D  Személygépkocsi Dízel motor oktatási célokra
ENERGOMOTOR-G  Személygépkocsi Otto motor oktatási célokra

Működőképes  járműmotor  saját  indító  akkumulátorral,  üzemanyag  tartállyal hűtő- és kipufogó rendszerrel. Működéséhez szükséges kezelőszervek és kontroll műszerek valamint  az  EOBD  csatlakozó  kezelő  előlapon  vannak  elhelyezve.  A  járó  motoron végrehajtható valamennyi diagnosztikai vizsgálat, amelyek lefedik járműfenntartók tényleges, teljes  körű  diagnosztikai  lehetőségeinek  bemutatását.  A  szemléltető  eszköz  védőburkolattal ellátott, kerekeken gördíthető.


Műszaki ismertető: Szgk Dízel motor oktatási célokra
Műszaki ismertető: Szgk Otto motor oktatási célokra
ENERGOMOTOR terhelő egység
 
Tartókeretre  szerelt,  védőburkolattal  ellátott,  kerekeken  gördíthető  terhelő  egység  részterheléses  üzemállapot  szimulálására,  soros  (EOBD)  és  párhuzamos  terheléses  diagnosztikai vizsgálatokhoz.  Az  alkalmazott  terhelő  egység  léghűtéses  örvényáramú  fékgép,  a  statikus munkapont  beállítás  vagy  a  teljes  mérési  ciklus  vezérlése  az  Energopower  (Telj-4) mérőszoftver segítségével végezhető.


Műszaki ismertető: terhelő egység
AJÁNLATKÉRÉS / QUOTATION REQUEST - AJÁNLATKÉRÉSHEZ KATTINTS IDE!
Projektek oktatási intézményekbenMegvalósult TISZK projektek

Fáy András
Közlekedés­gépészeti
Műszaki Szakközépiskola


Energotest teljesítménymérő próbapad az egyik laborban, ENERGOLINE vizsgasori rendszer és AVL 4000 kombinált 4 gáz elemző és füstölés mérő műszer egy másik laborban segíti a tanulók felkészülését.ÉPTISZK 2008


A komlex személy- és haszongépjárművek teljesítmény és menettulajdonságait vizsgáló laboratórium, futómű- fék- és kerékvizsgáló és szabályozó berendezésekkel.

Itt a jövő szakemberei számára minden lehetőség adott, hogy szakmailag felkészülten lépjenek ki az iskolából és így jó eséllyel megállják a helyüket a munkaerőpiacon.


Tanári és hallgatói csoportok fogadása

Évente több alkalommal  rendezünk Hallgatói látogatásokat Szakiskolák, Főiskolák, Egyetemek részére.

A látogatások alkalmával a Hallgatók és a kísérő Tanárok szakirányú előadáson és gyakorlati bemutatókon vesznek részt, valamint az üzemlátogatás során megismerkedhetnek cégünk tevékenységével.

Ilyen programon vettek részt többek között a Nyíregyházi Főiskola, a Miskolci Egyetem, illetve  a Budapesti Műszaki Egyetem és a Fáy András Szakközépiskola csoportjai.

A látogatás hasznosságát és hangulatát bemutatandó idézünk Dr. Palkovics László tanszékvezető úr ( BME) köszönő leveléből:

“Szeretném megköszönni, hogy lehetőséget biztosítottak hallga­tóink számára korszerű diagnosztikai módszerek, illetve rendszerek megismerésére, melyeket későbbi munkájuk, tevékenységük  során minden bizonnyal többen napi szinten fognak alkalmazni.
...külön szeretném megköszönni az egész napos előadássorozat szervezettségét, színvonalát...”
AJÁNLATKÉRÉS / QUOTATION REQUEST - AJÁNLATKÉRÉSHEZ KATTINTS IDE!
Ajánlatkérés / Quotation request
A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező! / Fields marked with an asterisk are necessary to be filled in!